Twee beklaagden vragen vrijspraak voor geweld tegen politie in Borgerhout

Twee beklaagden vragen vrijspraak voor geweld tegen politie in Borgerhout
Antwerpen / Borgerhout -

Twee van de drie beklaagden die vervolgd worden voor weerspannigheid en slagen aan de politie bij een incident in de Zendelingenstraat in Borgerhout, vragen in hoofdorde de vrijspraak. Het openbaar ministerie had eerder al celstraffen tot twee jaar gevorderd.

De familie van Karim A. had op 10 september 2017 naar de politie gebeld, omdat hij onder invloed was en problemen veroorzaakte. De beklaagde was niet opgezet met de komst van de agenten en stelde zich agressief op. Toen ze hem in de boeien wilden slaan, verzette hij zich hevig. Hij kon zich bevrijden, deelde nog een slag uit aan één van de inspecteurs en ging lopen. Er volgde een kat-en-muisspel met de politie, waarbij Karim A. hulp kreeg van omstaanders. Hij werd uiteindelijk gearresteerd in de woning van een vriend.

Karim A. erkende dat hij “niet vriendelijk” was geweest tegen de agenten en dat hij misschien al zwaaiend met zijn armen één van hen geraakt had. Hij was onder invloed van gaspatronen, alcohol, wiet en cocaïne en had er spijt van. De procureur had op een vorige zitting twee jaar cel voor hem gevorderd, zijn advocaat vroeg dinsdag een werkstraf.

Ali B. wordt vervolgd omdat hij de arrestatie van Karim A. probeerde te verhinderen. Hij had met de politie een gesprek aangeknoopt en had intussen achter zijn rug teken gedaan naar Karim A. dat hij verder moest lopen. Voor hem werd tien maanden cel gevraagd. Zijn advocaat vond een simpel handgebaar onvoldoende voor een veroordeling en pleitte de vrijspraak.

Voor Aissa A. tot slot werd vijftien maanden cel geëist, omdat hij een politieman in een houdgreep had genomen, zodat Karim A. kon wegvluchten. Hij wilde naar eigen zeggen vermijden dat de agent zijn wapenstok zou gebruiken. Volgens zijn advocaat was het niet zijn bedoeling om weerspannig te zijn. Ook hij vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 17 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees