De Nieuwe Ceder wordt vakantiecentrum voor al wie nood heeft aan rust en ontspanning

Burgemeester Jan Vermeulen en, gouverneur Jan Briers helpen bij de eerste spadesteek.

Deinze -

Gouverneur Jan Briers en burgemeester Jan Vermeulen staken in de Parijsestraat de eerste spade in de grond voor De Nieuwe Ceder. Dat wordt een gebouwencomplex van de vzw Zorgdorpen.

De werken verlopen in twee fasen. In de nabije toekomst trekken projectontwikkelaar Ibens uit Antwerpen en de vzw Zorgdorpen rond het bestaande zorgverblijf De Ceder vier nieuwe wooncomplexen op. Alles bij elkaar goed voor 33 assistentiewoningen, 50 studio's en 36 kamers voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH-patiënten).

“De Nieuwe Ceder is een vakantiecentrum voor al wie nood heeft aan rust en ontspanning”, zegt directeur Luc De Vreese. “Zowel mensen met een beperking als mensen zonder zijn meer dan welkom. In het centrum is ook een budgetvriendelijk reiskantoor ondergebracht.”

“Een aantal zorginstellingen die behoren tot de vzw Zorgdorpen zoals De Heide, De Heidekruiers, De Ceder, de vzw's Molenhoeve en Paracur en Leertafel Tom, die het samenwerken vooropstellen, hebben besloten rond het bestaande zorgverblijf een zorgdorpencentrum uit te bouwen”, zegt Geert Stroobandt verantwoordelijke van Zorgdorpen.

“We starten met de bouw van twee blokken langs de straatzijde van de Parijsestraat. Net naast het wandelpad dat aan de overkant van de Parijsestraat naar Astene Dreef leidt worden dertien en nog eens zeventien studio's voor NAH-patiënten opgetrokken”, zegt Frank De Martelaere die in de raad van bestuur zit. “Onmiddellijk daarna worden nog eens 20 studio's voor NAH-patiënten en 36 kamers opgetrokken. Deze beide complexen komen links van de toegang tot het bestaande centrum van De Ceder te liggen.”

“In een tweede fase worden 33 assistentiewoningen met ondergrondse parking opgetrokken met toegang via de Nazarethsesteenweg. Het bos en park eromheen blijven behouden”, zegt projectmanager Nico Vanclooster van Ibens.

Midden het groen

“Alle gebouwen liggen midden het groen”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. “Verder leunen alle wooncomplexen aan bij het centrum van Astene met alle voorzieningen en bevindt het stadsbos zich op wandelafstand. Rond De Nieuwe Ceder liggen wandelpaden die aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk en op de fietsostrade langs de spooorlijn Deinze-Gent. Van aan De Ceder kunnen fietsers op een veilige manier via dit fietspad in vijf minuten naar het station van Deinze.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio