Stad Brussel wil af van erfpachtovereenkomst met Ghelamco nu Eurostadion er niet komt

Stad Brussel wil af van erfpachtovereenkomst met Ghelamco nu Eurostadion er niet komt

Zo moest het Eurostadon er uit zien Foto: BELGA

Brussel -

De stad Brussel wil af van zijn erfpachtovereenkomst met bouwheer Ghelamco nu het niet de nodige vergunning kreeg om het Eurostadion te bouwen op Parking C.

De Brusselse nieuwswebsite Bruzz brengt het nieuws dinsdag naar buiten. Binnen het college wordt het nieuws nog niet bevestigd. “We geven geen commentaar voor de volgende gemeenteraad”, klinkt het bij voortrekker en schepen Alain Courtois. Op maandag 26 maart is de volgende gemeenteraad gepland.

Ghelamco verkreeg het erfpacht van het terrein voor een symbolische euro voor de tijdspanne van 99 jaar. In ruil moest de bouwheer een nieuw nationaal stadion bouwen voor het EK 2020. Dat plan mislukte en dus wil de stad Brussel nu onder die overeenkomst uit. Daarvoor zou het zelfs bereid zijn gerechtelijke stappen te nemen.

De stopzetting van de erfpachtovereenkomst staat op de agenda van de volgende gemeenteraad op maandag 26 maart. Het schepencollege vraagt dan aan de gemeenteraadsleden om te stemmen over de machtiging om de erfpachtovereenkomst te beëindigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees