Voetbal1ste provincialeOppuurs - Heropgeviste Ian Vernimmen belichaamt wederopstanding van Oppuurs

“Al blij dat ik opnieuw mijn kans kreeg”

“Al blij dat ik opnieuw  mijn kans kreeg”

Ian Vernimmen verdedigt bijna volledig verdoken op Philippe Van Mullem van Rapid Leest. Die wedstrijd van vorige week was zijn eerste sinds lang. Foto: tom GOYVAERTS

Lippelo / Oppuurs / Sint-Amands -

FC Oppuurs kon zondag, na zes speeldagen zonder zege, nog eens winnen. Na de 4 op 6 kan groen-zwart opnieuw vrijer ademen. Ian Vernimmen, sinds twee weken opnieuw van de partij, ziet geen verband met zijn wederoptreden: “Dit is niet mijn verdienste, maar van de hele ploeg.”

FC Oppuurs kruipt verder uit het dal waar het na vijf nederlagen op rij was ingesukkeld. Na het gelijkspel tegen Rapid Leest volgde op het veld van Witgoor Dessel een eerste zege sinds eind januari (1-4 op het veld van Sint-Job, red.). De 4 op 6, die groen-zwart de voorbije twee weken naar een veiligere negende plaats loodste, viel samen met nieuwe speelkansen voor Ian Vernimmen. Hij kon na veel blessureleed maar moeilijk zijn basisplaats heroveren, maar is door de blessure van Jens Morissens opnieuw van de partij. “Ik ben blij dat ik eindelijk opnieuw mijn kans heb gekregen, maar de betere resultaten die daarmee gepaard gaan, lijken mij puur toeval. Ik heb daar alleen maar mijn steentje toe bijgedragen. Die 4 op 6 was niet mijn verdienste, maar die van de hele ploeg. Laat dat duidelijk zijn”, aldus de Oppuurse verdediger.

Dat hij eindelijk werd heropgevist, doet Vernimmen niet op zijn eerder genomen beslissing terugkeren: “Ik vertrek na het seizoen naar Branst. Ik besef dat het een stap terug is, maar het is een club die op dezelfde leest is geschoeid als Oppuurs en de ambitie heeft om hogerop te klimmen. Ik ga mij daar zeker thuis voelen. Vooral omdat ik er kan voetballen aan de zijde van mijn goede vriend Alexander Keyenberg, met wie ik nog in de jeugd van Willebroek speelde.”

Voor het zo ver is, wil hij nog meegenieten van een mooi seizoenslot bij Oppuurs. “Omdat we na zondag opnieuw aan een blok van acht punten kwamen, werd eindelijk nog eens een activiteit gepland. Met twee competitieloze weekends in het vooruitzicht gingen wij dinsdagavond met de hele ploeg eten in het Breeven in Bornem.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio