Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Berenklauw, huttentut en wilde peen; we schoven mee aan tafel voor enkele oeroude streekproducten

Een zestiental chefs ging aan de slag met de ongewone producten. Foto: ptb

Ieper -

Een zestiental chefs van lokale horecazaken en leraars uit hotelscholen woonde maandagavond de workshop bij van foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh in de kookstudio van Revelatio in Ieper.

“We brengen het verleden tot leven door ingrediënten die in oude beerputten gevonden zijn opnieuw te gebruiken en om te zetten in lekkere gerechten, samen met deze food professionals”, zegt Ann Vansteenhuyse van Regionaal Landschap Westhoek, een van de trekkers van het project.

“Mijn productkennis werd enorm uitgebreid”, vertelt Manuel Kindt, uitbater van het Iepers restaurant De Heerlyckheid. “Wie kan zeggen dat hij iets weet van 2.000 jaar terug? Er wordt tegenwoordig ...

Het beste van Enkel voor abonnees