Kunstwerk toont te vaak ‘anonymous’ op klokkenstoel in Gent

Kunstwerk toont te vaak ‘anonymous’ op klokkenstoel in Gent

Foto: DVH

Gent -

Het kunstwerk van Kris Martin op de klokkenstoel naast de stadshal in Gent is geen overdonderend succes. Dat werd aangekaart in de gemeenteraad maandag. 14.000 Gentenaars gaven wel al hun toestemming om hun naam te laten verschijnen.

De installatie staat er sinds eind januari en toont bij elke slag van de Grote Triomfante de naam van een Gentenaar. Om privacyredenen worden echter alleen namen getoond van mensen die toestemming hebben gegeven via mail aan het Smak-museum; bij alle anderen verschijnt ‘anonymous’, anoniem.

“Ik zie vaak mensen die niet weten wat de bedoeling is. Kan er geen infobordjes bij geplaatst worden?”, zei Stephanie D’Hose (Open VLD) maandag in de gemeenteraad. “Er is ook heel vaak anonymous te zien.”

Volgens de Stad hebben 14.000 Gentenaars hun akkoord gegeven aan het SMAK, iets meer dan vijf procent van de Gentenaars. “Het SMAK blijft Gentenaars oproepen om hun toestemming te geven”, zegt cultuurschepen Annelies Storms (SP.A). Er wordt bekeken of een infobordje kan worden bevestigd.

Het Smak reageerde woensdagmiddag via Facebook: "Stephanie D'Hose heeft gelijk: er staat nog teveel 'anonymous' op het kunstwerk van Kris Martin. Dus Gentenaar, aan jou om je naam door te geven. Klik op deze link en krijg nadien je persoonlijke editie."

Er werd ondertussen een infobordje bij het werk geplaatst.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio