Fietsers krijgen massaal applaus

Fietsers krijgen massaal applaus

Foto: Patrick De Roo

Antwerpen / Essen -

Op meer dan 180 plaatsen in heel België hebben leden van de Fietsersbond en bevriende organisaties woensdagochtend alle fietsers op applaus getrakteerd. Dat is een absoluut record. In 2017 applaudisseerden 138 teams. Met de Nationale Applausdag willen de initiatiefnemers aan iedereen duidelijk maken dat het zeker loont om het fietsen aan te moedigen. Ook in Antwerpen deden enthousiastelingen hun best om de fietsers een hart onder de riem te steken.

Ook scholen, bedrijven en lokale besturen sprongen mee op de kar. “Dat is een teken dat ook zij de fiets meer en meer waarderen”, benadrukt Laura Bodyn. “Dat het werkt, bewijzen de enthousiaste reacties van zowel fietsers als applausmakers.”

Met deze actie wil de Fietsersbond niet alleen automobilisten maar ook beleidsmakers tonen dat fietsen aanmoedigen loont. “Investeer je in fietsen, dan groeit hun aantal automatisch”, zegt Bodyn.

Scholen en bedrijven

Waar het initiatief in 2014 nog startte met tien locaties, is de Nationale Applausdag voor fietsers vandaag uitgegroeid tot een evenement op meer dan 180 plekken in heel België. Hoewel de meeste acties opgezet worden door lokale afdelingen van de Fietsersbond, haar Franstalige tegenhanger GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens en sympathiserende organisaties, sloten zich dit jaar bijna 50 scholen, enkele bedrijven en politieke partijen aan.

De applausteams kozen voor symbolische locaties, zoals drukke fietsassen, fietsparkings aan scholen en stations, fietssnelwegen en fietsstraten. “We kozen ook plaatsen waar de fietsinfrastructuur te wensen overlaat, om er de aandacht op te vestigen dat het op sommige plekken nog beter en veiliger moet kunnen”, aldus Bodyn.

In de provincie Antwerpen werd er ook duchtig geklapt langs de zijlijn door een aantal politieke partijen. Slim naar Antwerpen en Velo Antwerpen staken op Twitter de fietsers ook een hart onder de riem.

Fietsers krijgen massaal applaus
Foto: Patrick De Roo
Fietsers krijgen massaal applaus
Foto: Patrick De Roo

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio