Creatief idee botst op een neen: “Waarom geen zitbanken op werkloze brug?”

Creatief idee botst op een neen: “Waarom geen zitbanken op werkloze brug?”

De trambrug over de Gasmeterlaan ligt er al jaren, maar wordt voorlopig enkel gebruikt door fietsers en voetgangers. Foto: Google Maps

Gent -

“Zitbanken zetten op de Gaardeniersbrug? Een creatief voorstel, maar technisch is het geen optie.”

N-VA kwam maandag op de gemeenteraad in Gent aanzetten met het idee om zitbankjes te plaatsen op de trambrug over de Gasmeterlaan en Nieuwevaart. Die ligt er al jaren werkloos bij, en zal dat nog wel even blijven. De brug is bedoeld om de trams het water over te loodsen, naar een nieuwe stelplaats van De Lijn.

Maar die moet nog gebouwd worden, wat nog zeker vier jaar zal duren. Ten vroegste eind 2022 of begin 2023 zal De Lijn de nieuwe stelplaats in de Wondelgemse Meersen in gebruik kunnen nemen. De bouw van de zogenaamde ‘stelplaats Wissenhage’, ligt al vijftien jaar op de plank.

Tot die tijd wordt de Gaardeniesbrug enkel gebruikt door voetgangers en fietsers. “Van op de brug heb je een mooi uitzicht op Gent. Kunnen we er tijdelijk geen zitbanken op zetten?”, stelde Ömer Faruk Demircioglu voor.

Neen, is het antwoord. “Het brugdek is nog niet afgewerkt. Er banken verankeren zou schade berokkenen. Deze brug is bovendien eigendom van De Lijn en geen openbaar domein. Zij zouden toestemming moeten geven, wat ik betwijfel,” zei schepen Filip Watteeuw (Groen).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio