Crazy én Belgisch: zo bereidt mountainbiker zich in zijn achtertuin voor op nieuw seizoen slopestyle

De beste slopestyle mountainbikers ter wereld mogen dit weekend na een lange koude winter opnieuw aan de bak. En dat in Nieuw-Zeeland in de eerste Crankworx-wedstrijd. De Belg Thomas Genon is wereldtop en bereidde zich de voorbije weken voor in zijn achtertuin in Plaineveaux. Ja, gewoon in de tuin. Maar daar staat wel een bikepark...

“Het was een van de beste winters ooit,” zegt ‘Tommy G’ Genon. “Ik heb erg veel kunnen trainen. Hele dagen op de fiets en mijn tricks en flow bijschaven, want het kan altijd beter.”

Genon jaagt op de beruchte Triple Crown of Slopestyle: daarvoor moet hij drie van de vier Crankworx-wedstrijden winnen. “Het zijn legendarische events,” weet Genon. “Ze gaan door in Rotorua in Nieuw-Zeeland, Innsbruck in Oostenrijk, Les Gets in Frankrijk en het fantastische Whistler in Canada. Er zijn minder riders uitgenodigd dit jaar, maar het zijn allemaal toppers. Het wordt spannend!”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.