Brand in woning van hoofdinspecteur wellicht aangestoken: “Dit is persoonlijk”

Brand in woning van hoofdinspecteur wellicht aangestoken: “Dit is persoonlijk”

De woning van de Brugse hoofdinspecteur in de Pieter De Conincklaan ging in vlammen op. Wellicht gaat het om brandstichting. Foto: mvn

Brugge -

De woning van een Brugse hoofdinspecteur brandde woensdagochtend helemaal uit. Het gaat meer dan waarschijnlijk om brandstichting. Het zou al de derde brand in korte tijd in het huis geweest zijn.

De Brugse politie is een onderzoek gestart naar brandstichting in de woning van één van haar eigen hoofdinspecteurs. Het huis brandde helemaal uit en al snel werd duidelijk dat er vermoedelijk kwaad opzet in het spel was. Het was namelijk al de derde keer in korte tijd dat het in de woning brandde. Dit keer waren de gevolgen echter niet te overzien. Het vuur vernielde de hele woning. Enkel de muren bleven overeind. Voor de rest schiet niets meer van het huis over.

“Iets persoonlijks”

De brandweer kreeg omstreeks 6 uur gistermorgen de eerste melding van de brand in de Pieter De Conincklaan. Wellicht was het toen al even aan het woeden, want de vlammen sloegen al uit het dak toen de pompiers arriveerden. De spuitgasten van Brugge gingen de hevige vlammen te lijf. Uiteindelijk konden ze de brand blussen, maar ze konden niet verhinderen dat het hele huis in vlammen op ging. Ze slaagden er wel in om het aanpalende huis zo goed als te vrijwaren. Enkel het dak raakte daar aanzienlijk beschadigd.

De koppelwoning werd tot voor kort door een oudere vrouw bewoond. Zij verkocht het nog niet zo lang geleden aan de hoofdinspecteur. De woning staat zelfs nog op de website van een vastgoedmakelaar. Het gezin ging echter nog niet in hun nieuwe huis wonen en wilde eerst nog wat verbouwingswerken doen. Er was op het moment van de brand dan ook niemand aanwezig en er vielen geen gewonden.

Er was wel onmiddellijk een vermoeden van brandstichting. “Dit is al de derde keer op korte tijd. Het lijkt me iets persoonlijks”, aldus een buurtbewoner. Informatie die ook bij de politie voorhanden was. Om de precieze oorzaak na te gaan, kwamen een branddeskundige en het labo ter plaatse.

Buurtonderzoek

Het is niet duidelijk of iemand het persoonlijk op de hoofdinspecteur gemunt heeft. De politie kon gisteren niet kwijt of de eerdere brandstichtingen voor of na de verkoop van de woning gebeurden. Het startte wel met een buurtonderzoek. “Die zaak zit volop in onderzoek en is verder in handen van het parket”, aldus de woordvoerder. “Het klopt dat het niet de eerste brand in dat huis is, maar verder gaan we daar niet over communiceren.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees