Straf met uitstel voor hulp bij ontsnapping

Ruiselede / Aalter / Assenede -

Een 45-jarige vrouw uit Boekhoute heeft in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen omdat ze een vriend hielp ontsnappen uit de gevangenis.

Op 7 december 2016 nam Stefaan R. de benen uit het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) in Ruiselede, waar gevangenen zich dankzij het open regime kunnen voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij.

Buiten de muren werd R. opgewacht door Nancy T., die hem een lift naar Aalter gaf. De ontsnapping werd niet meteen opgemerkt omdat er die ochtend een koe moest kalven in het PLC, waardoor alles nogal hectisch verliep.

Het onderzoek wees uit dat R. regelmatig telefonisch contact had met Nancy T., die ook op ongestoord bezoek kwam. De vrouw ging tot bekentenissen over en beweerde dat R., een veroordeelde oplichter, haar wijsgemaakt had dat ze niet gestraft kon worden voor haar hulp.

Stefaan R. werd een zestal maanden na zijn ontsnapping opnieuw geklist tijdens een verkeerscontrole. Ontsnappen uit een gevangenis is niet strafbaar in België, maar daaraan meehelpen wel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio