Jeugdraad onderneemt actie na zoveelste roof in twee weken tijd

Opnieuw inbraak in Chirolokaal

Opnieuw inbraak in Chirolokaal

De leiding aan het Chiroheem in de Masteluinstraat. De deur werd er geforceerd. Foto: loh

Harelbeke / Zwevegem -

Alweer is een jeugdbeweging het slachtoffer geworden van een inbraak. De Harelbeekse Jeugdraad bekijkt samen met de politie om een infoavond te organiseren.

Nadat eind vorige week aan het licht was gekomen dat dieven het alweer een hele tijd gemunt hebben op werven en openbare gebouwen in Harelbeke, is begin deze week opnieuw een diefstal gebeurd. Een onbekende die zich verplaatste met de fiets, brak maandagnacht binnen in de lokalen van Chiro Stasegem in de Masteluinstraat. “De deur werd geforceerd en een trekrugzak met daarin wat persoonlijke spullen van een leidster werd gestolen”, zegt Kris Crepel, woordvoerder van de politiezone Gavers.

Het is de zoveelste inbraak, maar nu gaat het om een alleenstaand feit. Begin vorige week werd in een nacht tijd zowel in basisschool Ter Gavers als bij Chiro Tijl & Nele in de Veldstraat ingebroken. “Ook de buit is atypisch”, zegt Crepel. “Bij die andere feiten werden vooral geld en computers gestolen, nu gaat het om een rugzak.”

Volgens de Chiroleden lag er geen waardevol gerief in de lokalen. “In april vorig jaar braken ze voor het laatst bij ons binnen en sindsdien nemen we onze voorzorgen. We laten geen waardevolle spullen onbeheerd achter in onze lokalen”, klinkt het bij de leiding.

Extra patrouilles

De Jeugdraad en Jeugddienst in Harelbeke zijn de inbraken beu en nemen daarom maatregelen. “Vanuit de Jeugddienst is er een mail verstuurd naar alle verenigingen met de waarschuwing om geen waardevolle voorwerpen te laten liggen”, zegt Thomas Guillemyn, voorzitter van de Jeugdraad. “We verspreiden ook een bericht aan de buren met de vraag om verdachte zaken te signaleren en we zullen de politie vragen om extra te patrouilleren.”

De politie is zich bewust van het probleem. “Een aantal jaar geleden hebben we samen met de Jeugdconsulent van de stad uitleg gegeven aan de verenigingen hoe ze zich tegen dit soort criminaliteit kunnen wapenen. Ons personeel bekijkt of er opnieuw zo'n initiatief gelanceerd kan worden”, besluit Crepel.

Voorts vonden er in Harelbeke en Deerlijk de voorbije dagen geen opvallende inbraken plaats. Wel moest de politie diezelfde nacht tussenbeide komen voor een poging tot inbraak in Zwevegem, maar dat heeft volgens Crepel niets te maken met de inbraak bij de jeugdbeweging.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio