Ardian en Merita kunnen (voorlopig) weer naar huis en naar school

Ardian en Merita kunnen (voorlopig) weer naar huis en naar school

Merita en Ardian leefden ondergedoken sinds hun moeder en oma in februari waren opgepakt. Foto: IF

Denderleeuw -

Ardian (18) en zijn zus Merita (20) Nuhiji die al jaren in Denderleeuw wonen maar dreigen het land uitgezet te worden, mogen voorlopig weer naar huis en naar school.

Het Macedonische gezin Nuhiji verblijft al acht jaar in Denderleeuw, maar is al enkele jaren verwikkeld in een procedure om geldige verblijfspapieren te krijgen. Hun moeder en oma werden in februari opgepakt door de politie en naar een asielcentrum gebracht. Ardian en Merita leefden sindsdien met hun vader ondergedoken en konden niet meer naar school. Maar daar komt voorlopig verandering in. “Mijn broer, papa en ik mogen tijdelijk terug naar huis en naar school”, vertelt Merita. “De advocaat heeft een procedure opgestart en zolang die loopt, mogen we hier verblijven. Maar het is nog altijd niet zeker of dat ook definitief kan.”

IKSO Denderleeuw hield al een petitie en een stille optocht om leerling Ardian en ex-leerling Merita te steunen. Een vijftigtal leerlingen overhandigde ook 450 brieven in het kabinet van staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio