42 kilometer en 195 meter afzien om lach op kindergezichten te toveren

Peter (48) loopt in najaar marathon van Chicago ten voordele van CliniClowns

Peter (48) loopt in najaar marathon van Chicago ten voordele van CliniClowns

Peter Declercq zet zich graag sportief in voor het goede doel. Foto: rr

Gavere -

Peter Declercq (48) loopt een week voor de verkiezingen de marathon van Chicago ten voordele van de CliniClowns. “Ik ken een aantal mensen die direct betrokken zijn bij het werk van de CliniClowns en besef wat voor prachtig werk zij leveren”

Peter Declercq is niet aan zijn proefstuk toe wat marathons en goede doelen betreft. “Ik ben pas sportief geworden na mijn studie. In 2005 liep ik voor het eerst de twintig kilometer in Brussel, mijn eerste marathon werkte ik in 2013 af in Rotterdam”, zegt de Gaverse schepen van Financiën en Onderwijs (Open VLD).

Zoon tijdje ziek

“In 2016 werd ik aangespoord om mij mee in te zetten voor de CliniClowns tijdens de marathon in New York. Ik ken verschillende medewerkers die betrokken zijn bij de CliniClowns en besef wat voor prachtig werk zij leveren. Mijn zoon is op zijn zevende een tijdje ziek geweest, en dat heeft me geleerd dat je voor je kinderen alles over hebt. Verstrooiing door familie, vrienden of de CliniClowns kan voor het kind en de dichte familie erg belangrijk zijn. Humor zorgt ervoor dat je het leven even vanuit een andere hoek bekijkt.”

De inspanning in de metropool New York was zwaar, maar ook heel bijzonder. “Het gevoel om samen toe te werken naar een gemeenschappelijk goed doel doet je wel iets. Net als vele anderen die er toen bij betrokken waren, wist ik dat ik het nog eens zou doen. Uiteindelijk haalde ik 6.000 euro op.”

Iemand deed het voorstel om dit jaar de marathon van Chicago te lopen voor de CliniClowns. Dat gebeurt op 7 oktober, de week voor de gemeenteraadsverkiezingen waar Declercq aan deelneemt. “Ik loop het hele jaar door drie tot vier keer per week en heb altijd mijn loopschoenen mee in de auto als ik voor mijn job in het buitenland vertoef. Ik sta vroeg op in het weekend, waardoor ik voor het ontbijt met vrouw en kinderen soms al een uur en veertig minuten gelopen heb. Verslaafd ben ik niet aan lopen, ik ben te nuchter voor de runners high”, lacht hij.

Etentje voor twee

Wie Peter en de Cliniclowns wil steunen, kan dat op www.runpeterrun.be. “Ik ben aangenaam verrast van de respons. Ik hoop 7.000 euro op te halen voor 30 juli, dan stop ik de reclamecampagne. Per schijf van duizend euro aan donaties verloot ik een etentje voor twee bij mij thuis. Ik breng ook nog flessen cava met een speciaal logo uit ten voordele van de CliniClowns.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio