540 bezwaarschriften ingediend tegen bouwplannen Tereos

© lds

Bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van de stad Aalst werden gisteravond 540 bezwaarschriften afgeleverd tegen de bouwplannen van fabriek Tereos.

Leen De Smedt,lds

“Het moet bijna drie jaar geleden zijn dat ik zoveel bezwaarschriften heb afgestempeld. Dat was tegen de bouw van een Proximus-zendmast en dat waren er maar twee- of driehonderd.”

Matthias Dobbelaere van de dienst Ruimtelijke Ordening wist wat te doen gisteravond toen Kerim Helaut, buurtbewoner van nv Tereos, 540 bezwaarschriften op zijn balie legde. De stad Aalst moet het provinciebestuur uiterlijk op 4 april advies geven of Tereos al dan niet een vergunning krijgt voor de bouw van een toren van 27 meter in het midden van de site en een verdamper van 34 meter aan het Werfplein. Ze houdt daarbij rekening met de bezwaarschriften, die uiterlijk zaterdag binnen moeten zijn.

Helaut maakte een online platform waarop mensen het bezwaar met identificatie konden tekenen. Hij drukte die af en ging ermee naar de stad. Elk document is officieel. “Uiteraard is dit een sterk signaal naar het stadsbestuur om de aanvraag negatief te adviseren”, aldus Helaut.

“We gaan ook elke politieke partij vragen wat haar standpunt is over de hele Tereos-site in het centrum. Uitbreiding en nog meer ontslagen? Dat kan echt niet.”

Leo Paternot, plant manager van Tereos: “We beklemtonen nogmaals dat de bouwaanvraag van de verdampers geen uitbreidingsinvestering is maar een noodzakelijke investering (20 miljoen, nvdr.) om te voldoen aan de milieunormen. Ook willen we onderstrepen dat Tereos Aalst een van de grootste werkgevers is van de regio. Met deze investering willen we de tewerkstelling verder veilig stellen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio