Jongen voelt koude grip rond zijn been. Wanneer hij naar beneden kijkt, schrikt hij zich rot

Jongen voelt koude grip rond zijn been. Wanneer hij naar beneden kijkt, schrikt hij zich rot

Foto: ss

Een tiener uit de Australische voorstad Mountain Creek heeft onlangs de schrik van zijn leven gehad. Hij zat op het toilet toen hij plots een koude grip voelde rond zijn been. Toen hij naar beneden keek, bleek het een bijna twee meter lange python te zijn.

De jongen slaagde er gelukkig in de slang op tijd los te schudden en een slangenvanger op te bellen. Het was Luke Huntley die de oproep rond 23 uur ’s avonds ontving.

“De tienerjongen zat op het toilet toen hij een koude grip voelde rond zijn been”, vertelt Huntley. “De slang was op zoek naar eten en water. Maar het dier voelde zich in het nauw gedreven en had het gevoel dat hij zich moest verdedigen.”

Gelukkig bleef de tiener rustig, waardoor hij niet gebeten werd. “Ik ben zelf al eens gebeten door zo’n slang en een pretje is dat niet, ook al is de beet niet giftig. Als ze zich vastbijten, kan dat nadien voor allerlei problemen zorgen. Bovendien was het een nogal dik exemplaar met een grote kop. Ik moest dan ook heel voorzichtig zijn tijdens het vangen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees