Onafscheidelijke tweelingbroers vochten samen tegen hun ziekte, maar werden toch gescheiden door de dood

Onafscheidelijke tweelingbroers vochten samen tegen hun ziekte, maar werden toch gescheiden door de dood

Foto: 4RxJYETiYJOqBi2hj7clFUasE8FPp6ZGuKAGcnalaln4iLyoxgsF6XtkLfMQtbLKBUYHF8pWYQypm9a0a6rIqA==

Hun moeder beschrijft hen als beste vrienden, maar nu werden identieke tweelingbroers Nick en Devin voorgoed van elkaar gescheiden. Beide broers werden getroffen door levercirrose en konden enkel gered worden met een transplantatie. Voor Devin kwam die net op tijd, Nick overleed voor ook hij een tweede kans kreeg.

Mama Margi Coats zegt dat Devin het heel moeilijk heeft met zijn herstel: “Enerzijds voelt hij zich goed omdat hij een nieuwe kans kreeg op een leven. Maar hij worstelt ook met een schuldgevoel omdat hij overleeft terwijl hij zijn broer in ditzelfde huis langzaam zag overlijden.”

Margi deed het brandende gevoel waarover Nick begon te klagen eerst af als groeipijnen. Maar de pijn bleef maar aanhouden. Een bloedafname duidde op grotere problemen en de dokters raadden hen aan ook Devin te laten onderzoeken omdat het om een identieke tweeling ging. Het resulteerde in dezelfde diagnose voor beide broers: levercirrose, een ongeneeslijke leveraandoening die tot leverfalen kan leiden. Voor beide broers was er maar één optie: ze moesten een nieuwe lever krijgen.

De Verenigde Staten kampen echter met een groot tekort aan orgaandonoren, wat ervoor zorgde dat het lang duurde vooraleer een nieuwe lever beschikbaar werd. In de tussentijd evolueerde de cirrose bij Nick naar leverkanker die er uiteindelijk voor zou zorgen dat een nieuwe lever zelfs geen optie meer was.

Devin wist de ziekte lang genoeg te bestrijden om wel nog in aanmerking te komen voor een levertransplantatie, maar toen er een lever beschikbaar werd, nam zijn schuldgevoel het over. “Toen ze Devin opriepen voor de transplantatie, wilde hij daar eerst niet mee doorgaan. Hij wilde dat zijn broer de lever kreeg“, aldus mama Margi.

Nick kreeg op dat moment echter nog chemotherapie tegen de kanker en was te zwak om ook nog eens een transplantatie te ondergaan. Eind februari was hij echter sterk genoeg en kwam er een nieuwe lever ter beschikking. Tijdens de voorbereidingen voor de operatie ontdekten de dokters echter dat zijn kanker uitgezaaid was en een transplantatie niet meer zou baten.

Nick bracht zijn laatste dagen thuis door, in zijn eigen kamer. “Ik bleef ’s nachts wakker om zijn hand vast te houden, mijn hart bonsde terwijl ik wachtte op zijn laatste adem”, vertelt Margi over die moeilijke dagen. “Ik kan je vertellen, het is het meest verschrikkelijke ding dat je als moeder kan moeten doen, in bed bij je zoon liggen, zijn hand vasthouden en wachten tot hij overlijdt.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees