Kustploeg rekent op “wijsheid” commissie

KV Oostende en Eupen maken zich geen zorgen om licentie: “Antwoorden zijn klaar”

KV Oostende en Eupen maken zich geen zorgen om licentie: “Antwoorden zijn klaar”

Patrick Orlans. Foto: BELGA

Eupen -

KV Oostende heeft er alle vertrouwen in een licentie voor volgend seizoen te zullen krijgen van de licentiecommissie. Woensdag, bij een eerste behandeling van het dossier, kreeg de kustploeg een positief advies. “Maar de licentiecommissie had nog een aantal bijkomende vragen. Begin april moeten deze vragen worden beantwoord”, laat de eersteklasser weten op zijn website. Ook Eupen reageerde opde

“Een overnamedossier is altijd complex en het is dan ook niet onlogisch dat de licentiecommissie nog bijkomende vragen stelt”, zegt algemeen directeur Patrick Orlans. “Onze eigen mensen en externe professionals hebben keihard aan dit transparant en correct dossier gewerkt. De vragen zijn enkel om extra toelichtingen, maar we geven alle uitleg zodat dit allemaal snel in orde komt. We hebben er alle vertrouwen in de wijsheid van de commissie.”

De problemen zouden zich onder meer situeren rond de kwijtschelding door oud-voorzitter Marc Coucke, die naar Anderlecht overstapte. Naast Oostende moet ook Eupen meer uitleg verschaffen aan de licentiecommissie.

Eupen: “Kijken uit naar ontmoeting”

In de Oostkantons lijken ze zich eveneens geen zorgen te maken. “De licentiecommissie heeft de directie van KAS Eupen uitgenodigd voor een slotbespreking op 4 april. De club gaat ervan uit dat de aanvraag tijdig en volledig is ingediend. We houden contact met de commissie en kijken uit naar het interview.” Details over wat er verduidelijkt moet worden geeft de club niet. “De definitieve beslissing over het toekennen van de licenties valt in de week van 9 tot 13 april”, vervolgt de club. “De geruchten dat licenties nu al zijn toegekend of geweigerd zijn dan ook ongegrond.”

KV Oostende en Eupen maken zich geen zorgen om licentie: “Antwoorden zijn klaar”
Eupen handhaafde zich in de eerste klasse na een 4-0 zege tegen Moeskroen. Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.