Verdachten van ramkraak Mediamarkt gearresteerd

Gent -

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) Oost-Vlaanderen hebben bij een grootschalige actie drie verdachten opgepakt van de ramkraak op de Mediamarkt in Zwijnaarde. Eind vorig jaar werd daar de vitrine aan diggelen gereden met een gestolen wagen, die nadien in brand werd gestoken.

Na enkele maanden intensief speurwerk zijn de speurders van de FGP samen met de speciale eenheden van de federale politie dinsdagochtend op vijf adressen binnengevallen. Bij huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek, Meise, Anderlecht, Brussel en Willebroek werden drie verdachten opgepakt. Een wagen en enkele gsm’s werden inbeslaggenomen en worden onderzocht.

De verdachten waren geen onbekenden bij het gerecht. “Omdat de kans bestond dat ze geweld tegen de politie zouden gebruiken, hebben we bijstand van onze elite-eenheden gevraagd om de verdachten uit hun bed te lichten”, zegt Patrick Willocx, hoofdcommissaris van de FGP Oost-Vlaanderen.

Nog geen spoor van buit

De opgepakte verdachten zijn een 26-jarige man uit Meise, een 24-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek en een 23-jarige man uit Anderlecht. Woensdag heeft de onderzoeksrechter hen aangehouden op verdenking van de spectaculaire ramkraak op de Mediamarkt in Zwijnaarde.

Op 22 december vorig jaar werd omstreeks 4 uur ’s ochtends de vitrine aan diggelen gereden met een gestolen Mini Cooper. De wagen werd achtergelaten vóór het filiaal en in brand gestoken. De daders gingen aan de haal met dure smartphones en computers. Van de gestolen buit is voorlopig nog geen spoor.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees