Interieur

TREND. Pronken met antieke spiegels

Spiegels van allerlei allooi zijn als decoratieve meerwaarde al een tijdje niet meer uit het interieur weg te denken, maar tegenwoordig strijden vooral antieke spiegels met barokke lijsten om alle aandacht. Ben je geen fan van goud? Zo geef je een barokke lijst een hedendaagse update.

Een grote, staande wandspiegel vormt niet enkel het gedroomde decoratieve accent voor jouw woning. Indien je hem correct in je ruimte integreert, doet hij wonderen voor de kamer in kwestie. Zo ziet een smalle, donkere ruimte er groter uit wanneer er een wandspiegel aan het einde van de ruimte wordt geplaatst, zorgt hij er voor dat een kamer meer licht absorbeert als hij tegenover een raam wordt gepositioneerd en wordt een aantrekkelijk meubelstuk of hoekje van een kamer extra belicht zodra het gespiegeld wordt in een wandspiegel.

(Foto's: mydomaine.com, frenchfrosting.blogspot.be en brocantebyursi.tumblr.com)

Wil je graag een spiegel aan de muur in de badkamer, de woonruimte, de eetkamer of de badkamer? Dat maakt allemaal niet zoveel uit, want elke ruimte heeft er baat bij. Een antieke spiegel boven een schouw is een echte klassieker, als het ware een verplicht nummer in herenhuizen, maar ook boven(op) een kast of zelfs boven een wastafel in een badkamer ogen ze meesterlijk. Mag het gerust iets meer zijn, verzamel dan de allermooiste spiegels die je maar kan vinden en maak er een collage van.

(Foto's: housebeautiful.com, bhg.com, interiorjunkie.com, blog.vkvvisuals.com en domino.com)

Wie echter geen fan is van zware, goudkleurige lijsten, kan de lijsten een hedendaagse update geven door ze te overschilderen of door ze zelfs geheel weg te laten. Het mag dan wel een beetje zonde lijken, smaken verschillen nu eenmaal en dankzij een kleine ingreep geef je jouw antieke spiegel zo in een wip een hedendaagse update.

(Foto's: architecturaldigest.com en frenchfrosting.blogspot.be)

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees