Frituuroorlog

Zes jaar cel voor uitbater snackbar die opdracht gaf om concurrerende frituur in brand te steken

Zes jaar cel voor uitbater snackbar die opdracht gaf om concurrerende frituur in brand te steken
Brussel / Asse -

Snackbaruitbater G.B. is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf, omdat hij een neef (22) en een vriend (21) de opdracht had gegeven om het concurrerend frituur ‘Den Box’ in Asse in brand te steken. De twee brandstichters, B.B. en W.E., werden veroordeeld tot vier en vijf jaar cel. De daders moeten ook de kosten van de brand vergoeden.

De uitbater van G.B. heeft altijd al zijn betrokkenheid in de zaak ontkend, maar krijgt nu toch een straf van zes jaar cel.

De twee brandstichters werden na de feiten snel gevonden door de politie. Toen ze het frituur met liters benzine in brand staken, raakten ze namelijk zelf gewond. Ze hadden meteen verzorging nodig en zo werden ze snel gevonden de politie.

Normaal zou er al in september een uitspraak in het proces moeten volgen hebben. Toen de rechter besefte dat het om brandstichting bij nacht ging, een misdaad waarvoor straffen kunnen oplopen tot twintig jaar, moest het hele proces overgedaan worden. Een dergelijke zaak moet door drie rechters beoordeeld worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees