Opmerkelijk bekentenis na E3: zelfs voor Peter Sagan gaat het af en toe te snel

Opmerkelijk bekentenis na E3: zelfs voor Peter Sagan gaat het af en toe te snel

Sagan aan de finish Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Peter Sagan leek lange tijd mee te spelen voor de zege maar toen op de Paterberg de achtervolgende groep scheurde, moest de wereldkampioen verrassend passen. “Het ging heel even te snel voor mij”, bekende de Slovaak. “Maar zondag ben ik beter.”

Af en toe wordt het lange wachten beloond. Ruim een uur nadat Niki Terpstra de Record Bank E3 Harelbeke zegevierend had afgesloten, vond Peter Sagan toch de tijd om nog enkele journalisten te woord te staan. Opvallend goed geluimd zelfs, ook al werd de wereldkampioen op de Paterberg zonder pardon uit de wielen gereden en finishte hij op een bescheiden 26ste plaats op meer dan drie minuten van de winnaar. “Het was een harde wedstrijd en ik voelde me eigenlijk niet al te best. Op het einde ging het gewoon te snel. De Paterberg was er te veel aan voor mij, ik kon het wiel van de anderen niet houden.”

Sagan wilde niet te veel conclusies verbinden aan zijn mindere wedstrijd. “Ik moest ze gewoon laten rijden, meer is het niet”, haalde de Bora-kopman de schouders op. “Zondag zal ik beter zijn. Denk ik. Neen, ik maak me geen zorgen. Je hebt goede dagen en je hebt minder goede dagen. Een slechte dag wil ik het niet noemen. Ik ben een keertje gevallen in het begin van de wedstrijd maar zonder al te veel erg. (Grijnst) Ik heb vandaag zelfs geluk gehad.”

Op een gegeven ogenblik leek Sagan heel even nog naar Terpstra en Lampaert toe te rijden. Maar hij waaide terug. “Er zijn vandaag opnieuw spelletjes gespeeld”, vond Sagan. “Sommige rekenden er blijkbaar op dat ik het gat voor hen zou dichtrijden. Ze bleven in mijn wiel zitten in de hoop dat ik voor hen zou werken. Toen ik dat niet deed, demarreerden ze achter mijn rug weg. Maar dat is wielrennen.”

De wereldkampioen had ook een heel sterk Quick-Step-blok gezien. “Zij namen de wedstrijd resoluut in handen nadat het peloton als gevolg van die grote valpartij gescheurd was. En op één van de eerste hellingen hebben ze het eerste peloton nog eens aan flarden gereden. Ze hebben de wedstrijd zeker hard gemaakt. Mijn team? Ze hebben me gesteund maar op het einde had ik enkel Daniël (Oss, red) over. Hij heeft zijn best gedaan, kwam nog een paar keer terug nadat er was versneld maar op het einde was ook hij moe, net als ik. Zo simpel is wielrennen.”

Corrigeer