Dansclub vindt na ruim 50 jaar eindelijk eigen danszaal

Dansibo opent eindelijk eigen danszaal in voormalige supermarkt

De leden van Dansibo verlangen naar hun eigen zaal, met parketvloer. Foto: sbr

Roeselare -

Dansibo vierde vorig jaar zijn 50-jarig bestaan, maar dit jaar is zowaar nog mooier. Na 51 jaar heeft de club eindelijk een eigen danszaal. In augustus nemen ze de intrek in de voormalige Carrefour in Beveren.

De supermarkt Carrefour in Beveren zal nooit meer heropenen. Er komt een danszaal in het gebouw. Dansclub Dansibo neemt er z'n intrek. Na meer dan 50 jaar heeft de dansclub eindelijk een eigen stek. “51 jaar moesten we daarop wachten”, zegt bestuurslid Annie Deprez.

Dansibo huurt al 23 jaar zaal Ter Beke in de Gitsestraat, daarvoor huurden ze zaal Elckerlyc. “Maar als de parochie iets organiseert, moeten wij een oplossing zoeken. We kunnen de zaal ook nooit decoreren. Zetten we een kerstboom voor de sfeer, dan moet die na het dansen weer weg. Ideaal was dat dus niet.”

De voormalige supermarkt in Beveren huren ze nu in zijn geheel. “Het wordt dus ons eigen plekje en daar hebben we zo naar verlangd”, zegt Deprez. Ze kwamen het pand eerder toevallig op het spoor. “Voor Beveren Bruist moesten we dansen in de voormalige Aldi. Toen we daar waren, zagen we dat de Carrefour te huur was. En nu gaan wij dus mee bruisen in Beveren. Het is de ideale plaats met voldoende parking.”

Parket gekocht

Bij dansen hoort natuurlijk een mooie parketvloer. Die heeft Dansibo nooit gehad. “Het eerste wat we aangekocht hebben is dus parket”, zegt Deprez. “Verder zijn er nog wat schilderwerken, elektriciteitswerken en er moet een branddeur komen. Gelukkig kennen we veel mensen. We hebben 240 dansers en 80 clubleden en die willen allemaal wel een handje toesteken. Ook onze grote spiegels verhuizen naar hier natuurlijk. Daarnaast moeten we investeren in stoelen en tafels, maar we kunnen gelukkig ook rekenen op sponsoring.”

Een eigen locatie heeft niets dan voordelen dus. Het biedt ook mogelijkheden om het aanbod uit te breiden. Op 8 september gooit Dansibo de deuren open en kan iedereen kennis komen maken.

INFO

INFO

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio