Kind ontdekt met meningitis op school in Anderlecht: “Crisis net ontweken”

Kind ontdekt met meningitis op school in Anderlecht: “Crisis net ontweken”

Neisseria meningitidis or meningococcus is één van de bacteriën die hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken. Foto: Shutterstock.

Brussel / Anderlecht -

In het Institut Notre-Dame Willemyns in Anderlecht is een geval van meningitis ontdekt bij een kind. De andere kinderen hebben intussen de nodige medicatie gekregen, zo werd er een crisis vermeden. Dat meldt RTL-TVI.

Het nieuws dat er een kind meningitis had, kwam de directeur van het Institut Notre-Dame Willemyns ter oren tijdens een fancy-fair op de school. Die gelegenheid werd meteen aangegrepen om alle ouders te informeren over de besmetting, waarna de kinderen meteen antibiotica kregen toegediend door het gezondheidspreventiecentrum van de gemeente Anderlecht.

“De situatie werd goed beheerd in de zin dat de hele school werd gecontacteerd”, zei directeur Stéphane Rijmemans aan RTL-TVI. “Door het feit dat het nieuws naar buiten kwam op dezelfde dag als de fancy-fair hebben we snel de ouders kunnen informeren. 95 procent van de aanwezige leerlingen heeft de nodige dosis antibiotica gekregen waardoor de situatie niet dramatischer is geworden.”

Hersenvliesontsteking is een ernstige aandoening. De ziekte kan levensbedreigend zijn omdat de ontsteking zich dicht bij de hersenen en het ruggenmerg bevindt. In ernstige gevallen treedt beschadiging van omliggende structuren binnen 12 uur op en kan het leven van de patiënt al niet meer gered worden als de diagnose wordt gesteld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees