Dan heb je net je kamer opgefrist, knalt er plots een wagen in: “Veel geluk gehad”

De kleine wagen kwam met een knal tegen de gevel van het huis van Koen Franco en Leen Van Houcke terecht. De schade in hun slaapkamer is groot (kleine foto).

Zedelgem / Torhout -

In de Rozeveldstraat in Torhout heeft een auto zich vrijdagavond in de gevel van een villa geboord. De kleine wagen reed de slaapkamer binnen, maar de bewoners lagen gelukkig nog niet in hun bed. De chauffeur kwam er van af met een gebroken arm.

Omstreeks 22 uur vrijdagavond werd de Rozeveldstraat in Torhout opgeschrikt door een luide knal. Ter hoogte van de woning van Koen Franco en Leen Van Houcke schatte de 21-jarige T.V., die met zijn wagen richting Torhout reed, de bocht verkeerd in waardoor hij van de weg afraakte. Zijn autootje raakte een duiker waardoor het de lucht in werd gekatapulteerd om zich vervolgens in de gevel van het huis van Koen en Leen te boren.

Als bij wonder hield de jonge Zedelgemnaar aan het spectaculaire ongeval enkel een gebroken arm over. Maar het materiële leed dat hij veroorzaakte, is groot. Zijn auto is perte totale en de schade aan de villa is aanzienlijk. “De wagen kwam recht in onze slaapkamer terecht”, doet Koen Franco het relaas. “Wij zaten op dat moment gelukkig nog in de zetel. Toen we die enorme knal hoorden, zijn we meteen naar de slaapkamer gespurt. Maar we kregen de deur niet open door al de bakstenen die ervoor lagen.”

Net opgefrist

De brandweer kwam ter plaatse om het gat in de muur te stutten. Maar instortingsgevaar was er niet. “Toen we onze slaapkamer betraden, zagen we pas echt hoeveel geluk we hebben gehad”, vervolgt Koen.

“Ons bed werd door de klap door de kamer geslingerd. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn, mochten we er al in hebben gelegen.”

Gelukkig bleef het bij materiële schade. “Maar die is wel groot. Naast het gat zijn er nog meerdere barsten in de gevel. Bovendien hadden we onze slaapkamer nog maar pas opgefrist met onder meer nieuw behangpapier. Geen haar op ons hoofd dat er nog aan denkt om hier te slapen. We zullen onze slaapkamer elders in het huis inrichten. Mochten we hier blijven, zouden we immers opgeschrikt worden door elk remgeluid en nooit meer gerust kunnen slapen.”

Er gebeurden overigens al verschillende ongevallen in de bocht. “Maar die waren tot op heden altijd tegen een boom of in de gracht geëindigd”, besluit Koen Franco. “Het was de eerste keer dat een wagen tegen ons huis terechtkwam.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees