Dertienjarige uit Molenbeek maakt filmdebuut: “Een verliefde tiener spelen is het moeilijkst”

Imad Borji en Savannah Vandendriessche spelen Rosie en Moussa. Foto: Rosie & Moussa

Sint-Jans-Molenbeek -

‘Rosie & Moussa’, de verfilming van de bekroonde boeken van auteur Michael De Cock en illustratrice Judith Vanistendael, is vanaf 28 maart in de bioscoopzalen te zien. De dertienjarige Imad Borji uit Molenbeek zal er zijn debuut maken op het grote scherm.

Imad Borji vertolkt in de film van Dorothée van den Berghe de rol van Rosie's nieuwe vriendje en sidekick Moussa. Met ‘Rosie & Moussa’ staat Imad meteen ook voor het eerst op de set van een professionele productie. De jonge tiener werd uitgekozen voor de rol tijdens een street casting in Brussel.“Tijdens de zaterdagschool ‘ToekomstATELIERdelAvenir’ is de regisseur naar Molenbeek gekomen en heeft ze acht jongens uitgenodigd voor de casting. Daar moesten we een scènes naspelen zoals bijvoorbeeld passagiers die in een vliegtuig zitten dat aan het neerstorten is”, vertelt Imad.

Vijf castings

“In totaal heb ik aan vijf castings meegedaan, waarna ik te horen kreeg dat ze mij geselecteerd hadden voor de rol van Moussa. Ik was enorm blij en ook mijn familie en vrienden reageerden heel enthousiast.”

Voor Imad was het zijn eerste keer op een filmset. “Ik ben daar heel onbevangen naartoe gegaan, want ik wist totaal niet hoe het er aan toe zou gaan. Uiteindelijk bleek het moeilijkste om te spelen dat ik verliefd was. Acteren is niet simpel, maar deze gevoelens opwekken, was toch het moeilijkste.”

De film werd grotendeels in Molenbeek opgenomen, de gemeente waar Imad opgroeit. Ook wanneer Imad zelf niet in een scène speelt, werd hij ingeschakeld door de filmcrew.

Eieren gooien

“Er zijn veel scènes aan het metrostation van Beekkant opgenomen. Zelf woon ik in de buurt van Ossegem en heb ik daar veel vrienden. Op een gegeven moment belde iemand van de crew dat jongeren eieren gooiden tijdens de opnames.”

“Ik ben dan naar die gasten toegestapt en hen gezegd dat ze daarmee moesten ophouden. Ze hebben mij succes toegewenst en ze zijn ermee gestopt. Jongeren in Molenbeek vinden het leuk om kattenkwaad uit te halen. Voor mij was het dan weer plezant dat ik de crew kon helpen.”

Imad stak tijdens de opnames veel op van Mourade Zeguendi, die oom Ibrahim speelt.

Veel geleerd

“Ook van Aboubakr Bensaihi, de hoofdrolspeler van ‘Black’, heb ik veel geleerd. Hij heeft me heel wat tips gegeven voor en tijdens de opnames. Zo liet hij me vooraf weten hoeveel mensen er op de set zouden zijn, hoeveel camera's er waren en hoe ik daarop moest reageren. Maar het belangrijkste was: mezelf blijven.”

‘Rosie & Moussa’ loopt vanaf woensdag in de zalen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio