Man die inreed op cafégangers voor rechter wegens poging doodslag

Sint-Niklaas / Stekene -

Yannick O. uit Sint-Niklaas stond maandag terecht voor poging doodslag op een bezoeker van café Den Doorn in Kemzeke in november van vorig jaar. Het slachtoffer werd na een ruzie door O. aangereden voor de deur van de kroeg en raakte zwaargewond.

Het geweld vond plaats tijdens de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november van vorig jaar. Yannick O. (29) uit Sint-Niklaas had het in café Den Doorn, dat voorheen Den Bengel heette, in de Molenstraat in Kemzeke aan de stok gekregen met enkele andere stamgasten. De gemoederen laaiden hoog op en O. verliet uiteindelijk met slaande deuren de zaak. Maar om 1 uur keerde hij terug met de BMW van zijn vriendin. Hij gaf plankgas in de richting van het café en reed er in op een groep klanten van de zaak die buiten stonden. Na de klap reed Yannick O. opnieuw verder maar hij zou zich later alsnog spontaan bij de lokale politie aangeven.

Het motief voor de aanrijding in Kemzeke, die werd gekwalificeerd als een poging doodslag, moet nog blijken tijdens de debatten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio