VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Pascal De VreeseFC Gullegem

“Op welke manier moet het straks verder?”

Gullegem / Wevelgem -

Met een fel gehavende ploeg kon Gullegem op Winkel bijna met een gelijkspel weg komen. Tot het gebrek aan ervaring en kwaliteit duidelijk tot uiting kwam (3-1). Gelukkig hoeven de rood-witten zich geen zorgen meer te maken om het behoud. Bij een ploeg die helemaal uit elkaar dreigt te vallen, voel je wel de onzekerheid over de nabije toekomst. Zelfs Pascal De Vreese loopt er zenuwachtig bij.

“Inderdaad, ik begin mij grote vragen te stellen”, beaamt de Gullegemse trainer. “Op de transfermarkt beweegt er weinig. Ik ben nog altijd ambitieus en wil best werken met een beperkt budget. Maar zonder materiaal kan zelfs de beste timmerman geen mooie meubelen maken. Toen ik hier aan mijn opdracht begon, had ik een mooi project voor ogen. In de eerste ronde brachten we uitstekend voetbal. Jammer dat mijn ploeg wordt kaal geplukt en er voorlopig weinig in de plaats komt.”

Voor Gullegem dat negen jaar geleden boven de doopvont werd gehouden, ging het mogelijk iets te snel. In amper vijf seizoenen ging het van vierde provinciale naar derde klasse, nu tweede klasse amateurs. “Het is verontrustend dat sommige spelers naar een tweedeprovincialer trekken omdat ze er meer kunnen verdienen. Op het einde van het seizoen stopt voorzitter Rudy Vandemoortele en er is nog niet eens een kandidaat-opvolger. Op welke manier moet het straks verder?”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio