Nabestaanden MH17 verbolgen: “Geen diplomaten uitgezet na aanslag op vliegtuig”

© BELGAIMAGE

Nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 zijn verbolgen dat Nederland nu wel diplomaten heeft uitgezet, terwijl zo’n actie na de ramp met de MH17 uitbleef. Dat blijkt uit een tweet van de Stichting Vliegramp MH17.

“Kan iemand ons uitleggen waarom massaal diplomaten worden uitgezet na een aanslag door RF op twee Russen en niet één uitzetting na aanslag op 298 burgers, waarbij RF betrokken lijkt?”, zo luidt de tekst op Twitter. RF staat voor Russische Federatie.

Nederland liet maandag weten twee Russische diplomaten het land uit te zetten naar aanleiding van de vergiftiging van de voormalige dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. Dat gebeurde eerder deze maand in Groot-Brittannië. Ook in veel andere Europese landen en in de Verenigde Staten werden diplomaten uitgezet.

LEES OOK. Verenigde Staten en Europa wijzen massaal Russische diplomaten de deur na gifgasaanval. België doet niet mee

De Britten hebben volgens minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aangegeven dat het “plausibel” is dat Rusland bij de vergiftiging betrokken is, al ontbreekt daarvoor nog hard bewijs.

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17, onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, uit de lucht geschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om het leven.

Meer over Vlucht MH17

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie