Sagan blijft in België maar start niet in Dwars door Vlaanderen, Gilbert wordt vervangen door Viviani

Sagan blijft in België maar start niet in Dwars door Vlaanderen, Gilbert wordt vervangen door Viviani

Foto: BELGA

Vorig jaar keerde Peter Sagan nog terug naar zijn huis in Monaco tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar doet hij dat niet, omdat de leiding van zijn ploeg Bora-Hansgrohe dat te belastend vindt. Koersen in Dwars door Vlaanderen doet Sagan echter niet.

 

laden.....

De wereldkampioen vliegt dus niet heen en weer naar vrouw Katarina en zoontje Marlon en is dik twee weken buitenshuis, want volgende week staat ook nog de verkenning van Parijs-Roubaix gepland.

 

Koersen in Dwars door Vlaanderen doet Sagan niet. Er was nog een waterkansje dat de Slovaak morgen toch zou starten, maar dat was alleen het geval als de resultaten in E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem zouden tegenvallen. Niet dus, want Sagan won zondag en daarmee heeft hij die grote zege in het voorjaar al op zak.

Gilbert wordt vervangen door Viviani

Philippe Gilbert was dan weer wel aangekondigd, maar wordt vervangen door Elia Viviani in de selectie van Quick Step Floors, dat in Waregem aantreedt met een sterke selectie met ook nog uittredend winnaar Lampaert, Terpstra en Stybar.

Matti Breschel is ziek

Ook Matti Breschel verschijnt niet aan de start van de 73e Dwars door Vlaanderen. De Deen, die de koers in 2010 won, is nog aan het uitzieken en wil woensdag liever trainen in opbouw naar de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. Bij EF Education First-Drapac neemt de Amerikaan Taylor Phinney de plaats van Breschel in.

“Natuurlijk wil Matti Breschel graag rijden in Dwars door Vlaanderen. Maar hij was de afgelopen dagen ziek en hierdoor nog niet helemaal topfit”, stelt sportdirecteur Ken Vanmarcke. “Matti gaat woensdag wat trainen en zal dan donderdag mee met de ploeg het parcours van de Ronde van Vlaanderen gaan verkennen.”

Ook Daniel McLay start woensdag niet in Roeselare. De Brit wordt vervangen door de Nieuw-Zeelander Tom Scully.

Corrigeer