Martinez over duidelijke wenk fans om Nainggolan mee te nemen naar WK: “Naar hen luisteren zou dom zijn”

Martinez over duidelijke wenk fans om Nainggolan mee te nemen naar WK: “Naar hen luisteren zou dom zijn”

Foto: Photo News

Het meest opvallende moment in de interland tegen Saoedi-Arabië kwam er dinsdagavond toen Radja Nainggolan op het uur mocht invallen.

De middenvelder van AS Roma leeft al langer op gespannen voet met bondscoach Roberto Martinez en kreeg pas zijn eerste speelminuten in iets minder dan een jaar. Het publiek verwelkomde hem met een staande ovatie. Als de fans zouden mogen kiezen, is er voor Nainggolan altijd een stek in de 23-koppige WK-selectie. “Natuurlijk, en daar is niets mis mee. Voetbal en populariteit gaan hand in hand. Radja speelt met zijn hart, de fans waren fantastisch voor Radja en de rest van het team”, bekende de Spanjaard na de wedstrijd.

“Met het oog op de WK-selectie mag ik echter niet naar de reactie van het publiek luisteren, dat zou dom zijn. Ik moet de juiste keuze voor het team maken. Mijn 23-koppige selectie moet gebalanceerd zijn. Het wordt nog een moeilijke beslissing, dit is het moeilijkste aan mijn job.”

Martinez toonde zich echter wel tevreden met de invalbeurt en de trainingsweek van de Ninja. “Radja heeft veel ervaring, je weet waar hij voor staat. Wat goed is, is dat hij zich wil tonen en indruk maken. De focus was er. Hij kwam op het veld en was zichzelf: met veel energie en intensiteit.”

“Limbombe is goede ambassadeur Jupiler Pro League”

Anthony Limbombe kreeg dan weer zijn eerste speelminuten voor de Rode Duivels en maakt plots kans op een stek in de WK-selectie. “Anthony is een goeie ambassadeur voor de Jupiler Pro League. Hij heeft indruk gemaakt op training en de wedstrijd was daar een vervolgstuk van. Hij kan nog groeien en heeft een mooie toekomst voor zich.”

De uitblinkers van dienst waren echter Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne. “Rom speelt steeds intelligenter en hij scoort met de dag makkelijker. Hij toont waarom hij een speler is waar heel wat managers veel geld voor op tafel willen leggen. In het geval van De Bruyne moeten de spelers rond hem begrijpen wat hij wil doen. Vandaag was hij heel efficiënt. Op die manier is hij een van de beste middenvelders in Europa. Het deed me terugdenken aan die wedstrijd tegen Estland.”

Bondscoach Saudi-Arabië: “België is een topteam”

De bondscoach kan niet anders dan tevreden zijn met een vlotte 4-0 thuiszege tegen een WK-ganger, maar een waardemeter kan Saoedi-Arabië niet genoemd worden. Het land heeft over enkele maanden weinig te zoeken op het WK, maar zit er wel in de zwakste groep en maakt enkel daardoor een waterkans op de tweede ronde. “Vandaag hebben wij hen perfect aan banden gelegd. Je mag ze de bal niet geven, want dan zijn ze technisch wel onderlegd en brengen ze heel wat teams in de problemen.”

Iets minder dan drie maanden voor de start van het WK is het duidelijk dat bondscoach Juan Antonio Pizzi nog werk aan de winkel heeft. De nederlaag van dinsdag schreef hij echter toe aan de sterkte van de tegenstander en daarbij herhaalde de Spaanse Argentijn nog eens zijn woorden van maandag. “België is een topteam: dat wist ik al voor de wedstrijd en nu denk ik er nog steeds zo over. Het team heeft vele individuele kwaliteiten en kan daarnaast ook nog eens rekenen op uitstekende invallers.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.