Veldrijden

Wout van Aert verliest boezemvriend aan Timmy Simons

Wout van Aert verliest boezemvriend aan Timmy Simons

Tim Merlier (tweede van links) aan de zijde van Wout van Aert (tweede van rechts). Foto: BELGA

Nadat eerder al ­bekendraakte dat ­Laurens Sweeck per 1 januari de overstap maakt naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, wordt de ploeg van eigenaar Timmy Simons nu ook versterkt met Tim Merlier (25) en diens broer Braam (24).

De transfer van Tim Merlier is opvallend. De Oost-Vlaming ligt nog tot eind dit jaar onder contract bij Crelan-Veranda’s Willems en is binnen de ploeg zowat de vertrouwenspersoon van Wout van Aert. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Merlier niet kon of mocht blijven bij het team van Nick Nuyens. Of het vertrek van boezemvriend Merlier invloed heeft op het verblijf van Van Aert bij Veranda’s Willems-Crelan is niet duidelijk. Van Aert zelf ligt nog tot eind 2019 onder contract bij Nuyens en zoals het er nu naar uitziet, zal hij die termijn ook uitdoen. Maar nadat eerder Jappe Jaspers besloot een punt te zetten achter zijn carrière, heeft Van Aert vanaf 1 januari enkel nog Stan Godrie aan zijn zijde in het veld.

Braam Merlier komt over van Steylaerts-Bet First, het team geleid door Bart Wellens. Hij zal al vanaf 1 mei deel uitmaken van Sauzen Pauwels en reed tot nu toe rond als elite-zonder-contract.

Per 1 januari zal ook Laurens Sweeck deel uitmaken van het team. Manager Geert Vanhoof had naar verluidt Sweeck graag vanaf de start van het seizoen in zijn rangen gehad, maar diens huidige werkgever ERA Circus lijkt hem aan zijn contract te willen houden. Ook Laurens’ tweelingbroer Diether maakt de overstap naar Sauzen Pauwels.

Het team meldde eerder al de komst van Loes Sels en de broers Toon en Victor Vandenbosch. Rob Peeters kondigde dan weer zijn afscheid aan, Jens Adams en Michael Boros hebben nog een contract. Vandaag zou er nog een bijkomende versterking bekendgemaakt worden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.