Personeel Bombardier Brugge verlaat boos bedrijf na overleg

© rr

Het personeel in de Brugse vestiging van trein- en trambouwer Bombardier is donderdag boos opgestapt na nieuw overleg. De vakbonden gaan een stakingsaanzegging indienen in de hoop dat de directie snel duidelijkheid schept over de productie van het MIVB-order voor 175 trams.

Er stond woensdag overleg gepland met de directie. Na de middag koppelden de vakbonden terug met het personeel. Die konden hun ontgoocheling niet verbergen toen bleek dat de directie nog altijd geen duidelijkheid kon scheppen over de productie van 175 trams voor vervoersmaatschappij MIVB, een contract voor 12 jaar.

De directie van Bombardier Transportation zou eerder in de richting kijken van Wenen dan van Brugge terwijl de bonden van mening zijn dat Brugge de beste kaarten in handen heeft.

Er werden al prikacties gedaan en na het overleg woensdag stapte het voltallige personeel zelfs op. Donderdag gaan ze opnieuw aan de slag, maar de prikacties houden aan en er zal ook een stakingsaanzegging ingediend worden om de druk op de directie hoog te houden.

“Er is druk van het personeel. Ze wachten op een signaal van de directie waarmee ze haar vertrouwen in Brugge aantoont, en vragen ook naar een duurzame oplossing voor de Brugse vestiging”, aldus Steven Bogaert van het ACV.

Volgende week is er opnieuw overleg, al is het nog niet helemaal duidelijk wanneer. Er is ook een verzoener aangesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen