Wielrennen Vrouwen Dwars door Vlaanderen - Jolien D'hoore neemt in aanloop naar de Ronde geen enkel risico

“Vooral een goeie training”

“Vooral een goeie training”

Jolien D’hoore: “Heb geprobeerd om de ploeg te helpen.” Foto: Photo News

Waregem / Merelbeke -

Geen derde podiumplaats in één week tijd voor Jolien D'hoore. De Belgische kampioene diende gisteren het ploegbelang en minimaliseerde in de door de regen geteisterde wedstrijd ieder risico. Ze bolde in de buik van het peloton over de meet.

Geen vierde overwinning voor Amy Pieters in Dwars door Vlaanderen. De renster van Boels-Dolmans won de wedstrijd in Waregem al in 2014, 2015 en 2016. De Nederlandse dochter van de Belgische pistecoach Peter Pieters maakte zich al klaar voor een spurt met acht, maar dat was zonder Ellen van Dijk gerekend. De gewezen wereldkampioene tijdrijden plaatste op vijf kilometer van de streep een snedige aanval en bleef buiten schot. De Belgen speelden niet mee voor het podium. Ook Jolien D'hoore niet, die vorige week nog won in De Panne en zondag nog net naast de zege greep in Gent-Wevelgem. Al is Dwars door Vlaanderen haar zeker niet vreemd, want ze eindigde er in het verleden al twee keer tweede.

“Ik heb er vandaag een goede training van gemaakt. Ik heb veel vooraan gereden en ook de wind getrotseerd. Ik heb zo goed en zo kwaad als het kon de ploeg geholpen. Toen op de Knokteberg de koers ontplofte, was ik met mijn ploeggenoten Gracie Elvin en Sarah Roy net niet mee. Annemiek van Vleuten was wel mee met de eerste groep en daarom besloten we om in haar dienst te rijden”, aldus de renster uit Dikkele, die met een voldaan gevoel naar de Ronde van Vlaanderen trekt.

Overleven

“Met de betere klimmers op de heuvels kom ik iets te kort. Het zal dus kwestie worden om te overleven. Dan zit er inderdaad wel een mooi resultaat in”, zo maakt de renster een analyse van de nabije toekomst.

“Ik weet dat ik zelf niet het verschil kan maken in de heuvelzone. Ik denk in die optiek veel aan mijn tweede plaats van drie jaar geleden. Ook toen was het harken om over die klimmetjes te geraken. Maar het lukte en ik won ei zo na.”

Dat stemt haar uiteraard ook hoopvol voor komende zondag. Het wordt voor Jolien D'hoore sowieso een belangrijke Ronde van Vlaanderen omdat ze tevens met hand en tand haar leidersplaats in de World Tour wil verdedigen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio