Seingever houdt vier gebarsten ribben over aan botsing met Wout van Aert

Seingever houdt vier gebarsten ribben over aan botsing met Wout van Aert

Wout van Aert kon de seingever niet meer ontwijken en dook de gracht in. Hij kon snel weer verder, de seingever moest naar het ziekenhuis. Foto: vrt

Het was een behoorlijke smak, gisteren in Dwars door Vlaanderen. Op 68 km van de aankomst botste Wout van Aert in Amougies met een seingever. Die was van zijn motor gestapt om de renners te waarschuwen voor een wegversmalling met kegels.

Het was een hevige smak, gisteren in Dwars door Vlaanderen. Op 68 km van de meet botste Wout van Aert met een sein­gever. Die was van zijn motor gestapt om de renners te waarschuwen voor een wegversmalling.

“Ik wou rechts rijden op het fietspad,”, vertelde Van Aert achteraf. “Daar was plaats, en ik wou per se vooraan zitten op weg naar de Côte de Trieu. Maar die seingever schrok en deed een stap opzij. Waardoor ik er vol tegenaan botste. Ik vind dat een seingever altijd op zijn plaats moet blijven staan, want je weet nooit hoe een renner reageert. Maar ik verwijt die man niks, het is een jammerlijk voorval. Geen van ons treft schuld.”

Van Aert stond snel recht en riep de seingever iets toe. “Ik heb mij geëxcuseerd en gevraagd of het ging. Hij was geschrokken, maar ik had niet de indruk dat het ernstig was.”

De seingever uit Zwevegem werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden vier gebarsten ribben vastgesteld. Hij mocht snel terug naar huis. “Ik heb veel pijn, maar ik neem Van Aert niets kwalijk. Hij zag mij te laat en kon niet meer weg. Zoiets kan gebeuren.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.