Gewapende PAOK-voorzitter krijgt drie jaar stadionverbod en fikse boete

Gewapende PAOK-voorzitter krijgt drie jaar stadionverbod en fikse boete

Foto: AFP

Ivan Savvidis, de voorzitter van de Griekse eersteklasser PAOK Saloniki die op 11 maart gewapend met een pistool het veld betrad tijdens de thuismatch van zijn team tegen AEK Athene, heeft een stadionverbod van drie jaar gekregen, zo maakte de Griekse Super League donderdag bekend.

De Grieks-Russische zakenman liep toen na een afgekeurd doelpunt in de slotminuut het veld op en droeg daarbij een holster met pistool. De spelers van AEK weigerden vervolgens de wedstrijd uit te spelen. Na het incident besliste de viceminister voor Sport Yiorgos Vassiliadis om het kampioenschap op te schorten, pas komend weekend wordt er voor het eerst terug gevoetbald op de Griekse velden.

Naast de schorsing krijgt de PAOK-voorzitter een boete van 100.000 euro en verliest de club drie punten, waardoor ze naar de derde plaats in de stand zakt. Voor de club is er een boete van 63.000 euro voorzien. Beide partijen kunnen wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.