Knie Naesen houdt stand! Ronde van Vlaanderen komt niet in het gedrang

Knie Naesen houdt stand! Ronde van Vlaanderen komt niet in het gedrang

Foto: BELGA

Je hebt harde jongens en dan heb je Oliver Naesen. De Belgisch kampioen liet zijn gehavende knie - als gevolg van een val in Dwars door Vlaanderen - nog eens checken en kwam met goed nieuws thuis. Hij mag zondag rijden.

Bijkomend onderzoek in het UZ-ziekenhuis van Gent wees uit dat Oliver Naesen geen breuk heeft opgelopen na zijn val in Dwars door Vlaanderen. “Mijn kraakbeen op de linkerknie heeft wel een forse stamp gekregen, maar verder is er niks aan de hand”, meldt de AG2R-kopman. “Het enige wat ik nu kan doen is om de 20 minuten ijs leggen en ontstekingsremmers nemen. Morgen ga ik nog 80 km met de ploeg verkennen van het parcours. Als er op de Koppenberg en de Oude Kwaremont stamp opzit, maak ik mij geen zorgen. Voorlopig ga ik er nog altijd van uit dat ik ga starten.”

laden.....
AG2R stuurde vanmiddag ook nog een mail met de selectie voor zondag. Daarin staat Naesen prominent als kopman afgebeeld. “Ik ben enorm gemotiveerd”, trapt de Oost-Vlaming een open deur in. “Dit is de wedstrijd van het voorjaar. Als drager van de Belgische driekleur wil ik de Ronde van Vlaanderen niet missen. Dwars door Vlaanderen was voor AG2R een moeilijke wedstrijd maar we komen zondag sterk terug, daar ben ik zeker van.”

Corrigeer