Maarten Wynants in dienst van Nederlandse kopman in Ronde van Vlaanderen

Maarten Wynants in dienst van Nederlandse kopman in Ronde van Vlaanderen

Foto: BELGA

Maarten Wynants rijdt zondag de Ronde van Vlaanderen in dienst van Timo Roosen. Die werd door de ploegleiding van LottoNL-Jumbo als kopman aangewezen. De 25-jarige Nederlander werd woensdag nog dertiende in Dwars door Vlaanderen en vult het gat dat is ontstaan door de afwezigheid van Lars Boom. Ook de Noor Amund Grondahl Jansen geniet een beschermde status bij de Nederlandse wielerploeg.

 

Boom onderging in januari een operatie waarbij hartritmestoornissen werden verholpen en ondervond in Parijs-Nice dat hij nog niet voldoende hersteld is. Hij laat daarom zijn favoriete voorjaarsklassiekers schieten en maakt zaterdag een voorzichtige rentree in de Volta Limburg Classic. “Omdat Lars niet start, gaan we deze wedstrijd anders in. We zullen proberen vrijer te koersen. We zijn benieuwd wat Timo en Amund kunnen. Ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden”, lichtte ploegleider Nico Verhoeven toe.

 

Voor de 35-jarige Wynants wordt het de twaalfde Ronde. Twee keer eindigde hij in de top twintig (19e in 2010, 20e in 2011).

Selectie LottoNL-Jumbo: Timo Roosen (Ned), Jos van Emden (Ned), Pascal Eenkhoorn (Ned), Bram Tankink (Ned), Robert Wagner (Dui), Maarten Wynants.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.