VIDEO. Boksen, judo en fitness: deze agenten leren het van de allerbesten

Zedelgem -

Aan de Groene Meersen in Zedelgem namen gisteren zo’n 150 aspirant-politieagenten van de West-Vlaamse politieschool deel aan een sportdag. En wees gewaarschuwd, want de toekomstige inspecteurs leerden er de kneepjes van het vak van de allerbesten.

De sportdag werd georganiseerd door Tom Vandierendonck, die samen met zijn collega aspirant-hoofdinspecteurs in het kader van hun opleiding de opdracht kreeg om een sportdag te organiseren. Ze moest zich houden aan twee voorwaarden. “Centjes ophalen voor een goed doel, maar vooral de aspirant-agenten aan het zweten krijgen”, lacht Tom.

Goed doel

Daarvoor konden ze een beroep doen op enkele kleppers. Zo kwamen wereldkampioene boksen Delfine Persoon, Olympisch medaillewinnaar judo Harry Van Barneveld en ex-profvoetballer Carl Hoefkens (crossfit) afgezakt om elk in hun discipline een masterclass te geven.

“Ik wil hen hartelijk bedanken dat ze dit vrijwillig komen doen”, gaat Tom verder. “Alle deelnemers moesten 4 kilometer lopen en zich per kilometer verplicht laten sponsoren. Daarnaast werden cake, soep en drankjes verkocht. Alle opbrengst gaat naar Nesteling, een vzw die aangepaste en betaalbare huisvesting aanbiedt aan kinderen met een beperking.”

De BV’s waren overigens niet van plan om de aspiranten te sparen. “Twee minuten volle gas sparren (boksen, nvdr.), is heel lastig”, zegt Gianni Janssens. “We zullen goed slapen vanavond (lacht).”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees