Gegevens van 150 miljoen gebruikers op straat

Gegevens gelekt van populaire fitness-app: “Verander onmiddellijk al je wachtwoorden”

© Shutterstock

Gebruikers van de populaire fitness-app MyFitnessPal kunnen maar beter hun wachtwoord veranderen. Het bedrijf achter de app heeft bekendgemaakt dat de gegevens van 150 miljoen gebruikers op straat liggen na een datalek.

ehu

Under Armor, het bedrijf achter de populaire fitness-app MyFitnessPal, heeft in een mededeling bekendgemaakt dat door een datalek 150 miljoen gebruikersaccounts op straat zijn komen liggen. Het bedrijf ontdekte op 25 maart dat een ‘niet-geautoriseerde partij’ in februari toegang kreeg tot haar data.

Het gaat om de accountnamen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van de gebruikers. Maar ook al gaat het om een versleutelde variant, dan nog kunnen kwaadwilligen ze vergelijken met andere tekenreeksen om zo het juiste wachtwoord te ‘raden’.

Wie een account heeft MyFitnessPal wordt met aandrang verzocht zijn of haar wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. Het bedrijf raadt bovendien aan om de gegevens te wijzigen van alle andere accounts waarbij je hetzelfde of een gelijkaardig wachtwoord gebruikt.

De populaire app MyFitnessPal telt elke calorie die je naar binnen speelt en herkent duizenden soorten eten en drankjes - tot jouw favoriete koffie bij Starbucks toe. Op die manier houdt hij je voedingspatroon, in combinatie met je fitnessprogramma, nauwlettend in het oog.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie