Maakt hij plaats voor een andere Belg?

Ontwerper Haider Ackermann stopt bij luxemerk Berluti

Ontwerper Haider Ackermann stopt bij luxemerk Berluti

Foto: Isopix

Na drie seizoenen vertrekt creatief directeur Haider Ackermann bij het mannenmodemerk Berluti. Een opvolger zal binnenkort bekend gemaakt worden maar verschillende bronnen rekenen op de komst van de Belg Kris Van Assche.

Met de aanstelling van de Colombiaanse Haider Ackermann als creatief directeur waaide er een frisse wind door luxemerk Berluti. Maar na drie seizoenen vertrekt de designer, afgestudeerd aan de Antwerpse modeacadamie, alweer bij het mannenmodemerk. 

Antoine Arnault, CEO van Berluti , maakte het nieuws bekend in een statement op Facebook. “Haider is het hart geweest van Berluti’s collecties en imago de afgelopen seizoenen. Ik wil hem bedanken voor alles dat hij heeft bereikt. Zijn gevoel voor materialen, kleuren en zijn geweldige shows zullen altijd verbonden zijn aan de geschiedenis van het huis."

“Ik ben extreem trots dat ik mijn creativiteit heb kunnen inzetten voor dit modehuis met enorm veel kennis, terwijl ik mocht werken met een gepassioneerd team. Ik dank hen voor hun toewijding,” reageerde Ackermann.

Een opvolger voor de creatief directeur wordt nog bekend gemaakt, maar bronnen rekenen op de komst van Kris Van Assche, de Belg die deze maand vertrok als creatief directeur van Dior Homme. De LVMH Group, moederbedrijf van zowel Dior als Berluti, maakte destijds bekend dat Van Assche een nieuwe opdracht zou krijgen binnen de groep. 

Corrigeer