Tiesj Benoot legt alle druk bij Quick-Step: “De topfavorieten zitten allen bij hen”

Tiesj Benoot legt alle druk bij Quick-Step: “De topfavorieten zitten allen bij hen”

Foto: BELGA

Nog twee dagen en dan is het weer tijd voor de Ronde van Vlaanderen. Vrijdag tekenen alle toppers present op persconferenties en wij zijn er telkens bij. Tiesj Benoot ontving de pers in het Kempense Kasterlee.

Vindt hij zichzelf favoriet?

“Ja maar ik ben geen topfavoriet. Die zitten allen bij Quick-Step. Dan spreek ik puur over hun collectieve sterkte. Ik zeg niet dat ze individueel de sterkste zijn, maar ze zitten wel met vier renners bij de tien sterksten. Maar ik voel wel dat ik individueel even sterk als hen ben. Dus ja, ik denk dat ik mij als favoriet erbij mag zetten. Ik ben nooit beter in conditie geweest.”

Wie heeft tot nu toe het meeste indruk gemaakt?

“Terpstra in Harelbeke. En daarnaast verwacht ik ook Gilbert. Hij is echt verbeterd de laatste wedstrijden. Plus Sagan: met Valverde is hij voor mij voorlopig de renner van het jaar. Rit gewonnen Down Under, drie keer tweede in Tirreno en Gent-Wevelgem gewonnen. Dat zijn uitslagen die tellen.”

Waar en hoe wordt de wedstrijd beslist?

“Ik verwacht niet dat het opnieuw op De Muur gaat gebeuren dit jaar. Gilbert was toen ook uitzonderlijk, uitzonderlijk sterk. Dat zijn geen dingen die elk jaar gebeuren. Iedereen zal ook attenter zijn in die zone. Maar ik hoop wel dat de koers vroeg wordt opengebroken en dat we een lange finale krijgen. Zoals in Dwars door Vlaanderen woensdag. Daar was zelfs geen vroege vlucht. Ik hoop op eenzelfde scenario.”

Corrigeer