Oliver Naesen zet geen stap opzij: “Ik moet mezelf favoriet voelen, anders heb ik geen doel”

Oliver Naesen zet geen stap opzij: “Ik moet mezelf favoriet voelen, anders heb ik geen doel”

Foto: BELGA

Nog twee dagen en dan is het weer tijd voor de Ronde van Vlaanderen. Vrijdag tekenen alle toppers present op persconferenties en wij zijn er telkens bij. Zoals bij nationaal kampioen Oliver Naesen in Beveren.

Vindt hij zichzelf favoriet?

“Ik moet mezelf favoriet voelen, ook al viel in Dwars door Vlaanderen op mijn knie. Anders start ik zonder doel. Ik mag de koers niet aanvatten om gewoon uit te rijden of mijn Belgische trui eens te tonen. Ik start om prijs te rijden. Tijdens de verkenning van vandaag deed ik 85 kilometer. Als ik op mijn zadel zit heb ik zeurende pijn aan de knie. Als ik rechtsta, heb ik iets meer pijn.”

Wie heeft tot nu toe het meeste indruk gemaakt?

“Er is niet echt iemand die er bovenuit steekt. Benoot is zeer, zeer goed. Van Avermaet is in orde. Vanmarcke is sterk tegenover vorig jaar. Stuyven is ook op niveau. Er is niet echt iemand die slecht is.”

Waar en hoe wordt de wedstrijd beslist?

“Deze keer zal het er op aankomen om goed geplaatst te zitten op de Muur. Het wordt kijken hoe de wind zal staan. De eerste helft van de koers is redelijk relax. Je pakt risico’s wanneer het moet en wanneer het niet moet, doe je dat niet. De echte opener is de tweede keer Oude Kwaremont. Dan zijn we 205 kilometer ver en wordt de schifting automatisch gemaakt. Je moet dan goed geplaatst zitten op de Paterberg en de Koppenberg. Op de Taaienberg kan je eens goed doortrekken. Dat beeld van de koers heb ik voor mij.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.