Onderzoek naar drugshandel in Klein-Brabant: vier arrestaties onder wie koppel uit Puurs

Onderzoek naar drugshandel in Klein-Brabant: vier arrestaties onder wie koppel uit Puurs

Er werd ook heroïne gevonden. Foto: WDK

Puurs -

In een onderzoek naar drughandel in de ruime regio rond Klein-Brabant zijn in totaal vier personen opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Drie van hen zijn aangehouden. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

“De lokale politie van politiezone Klein-Brabant voert sinds begin dit jaar onder leiding van de Mechelse onderzoeksrechter een gerechtelijk onderzoek naar drughandel in de ruime regio van Klein-Brabant”, zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. “Op 27 maart werden na doorgedreven onderzoek, in goede samenwerking met de lokale politie Buggenhout-Lebbeke, twee verdachten met hun voertuig onderschept in Lebbeke. Ze hadden een hoeveelheid hasjiesj bij, bedoeld om te verkopen.”

Daaropvolgend werd een huiszoeking uitgevoerd op het adres van de verdachten in Lebbeke. “Daarbij werd materiaal voor de teelt van cannabis aangetroffen, alsook een grote hoeveelheid marihuana (meer dan 3 kilogram), hasjiesj (306 gram), amfetamine (871 gram) en heroïne (43 gram). Uit het gevoerde onderzoek bleek dat de drugs waren bestemd voor verkoop aan afnemers in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant”, aldus Claessens.

De twee verdachten werden voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. “Het gaat om een 42-jarige man uit Lebbeke en een 60-jarige vrouw uit Nederland”,zegt Claessens.

Het onderzoek werd verdergezet en de politie viel binnen bij een lokale dealer en zijn vriendin in Klein-Brabant. “Bij deze huiszoekingen werd ook materiaal voor de teelt van cannabis gevonden, net als een hoeveelheid drugs die bestemd was voor de verkoop in de regio Klein-Brabant en Schelle.”

De 46-jarige man en zijn 32-jarige vriendin, beiden uit Puurs, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “De man werd aangehouden en opgesloten in de gevangenis, zijn vriendin werd vrijgelaten onder strenge voorwaarden”, bevestigt Claessens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio