Wout Van Aert predikt bescheidenheid: “Ik reken mezelf niet tot de favorieten”

Wout Van Aert predikt bescheidenheid: “Ik reken mezelf niet tot de favorieten”

Foto: BELGA

Nog twee dagen en dan is het weer tijd voor de Ronde van Vlaanderen. Vrijdag tekenen alle toppers present op persconferenties en wij zijn er telkens bij. Wout van Aert stond de pers op te wachten in Hotel Van Der Valk in Beveren.

Vindt hij zichzelf favoriet?

“Neen. Het is leuk dat Oliver Naesen me bij de favorieten rekent, maar ik doe dat niet. Ik heb al een paar goede koersen gereden. De Strade Bianche, waar ik derde was, is een heel andere koers dan de Ronde van Vlaanderen. In de Vlaamse koersen heb ik nog niet echt zelf het verschil kunnen maken. Ik probeer de schifting te overleven. Om echt favoriet te zijn, moet je toch zelf iets meer laten zien. Ik hield niet veel over aan mijn botsing in Dwars door Vlaanderen met die seingever. Mijn rug is oké. Mijn nek en schouder zijn een beetje stram. Maar voor zondag wordt dat geen probleem.”

Wie heeft tot nu toe het meeste indruk gemaakt?

“Dat is heel moeilijk om te zeggen. Er zijn er heel veel aan elkaar gewaagd. Vooral Vanmarcke was tot nu toe denk ik de sterkste op de bergjes. Ik vind het lastig om er iemand uit te pikken. Vooral omdat Van Avermaet en Sagan net iets minder zijn dan vorig seizoen.”

Waar en hoe wordt de wedstrijd beslist?

“Aangezien ik voor de eerste keer de Ronde van Vlaanderen rijd, is dat moeilijk om te zeggen. Wat Gilbert vorig jaar presteerde, is uitzonderlijk. Er zijn niet zo veel renners die zo’n lange finale aankunnen. Ik verwacht wel weer dat Quick-Step de koers vroeg zal openbreken.”

Corrigeer