Wielrennen Beloften Triptyque des Monts et Châteaux

Wesley Vercamst put vertrouwen uit sterkdebuut: ”Elke kans grijpen”

Wesley Vercamst put vertrouwen uit sterkdebuut: ”Elke kans grijpen”

Foto: RR

Waregem -

Wesley Vercamst ziet zijn mooie debuut bij de beloften beloond met een selectie voor de Triptyque des Monts et Châteaux. “Ik zou me wat graag in de kijker te rijden”, zegt de renner van VL Technics-Experza-Abutriek.

“Ik werk voor het eerst samen met een trainer. De aanpak van Luc Wante (de man achter Sep Vanmarcke, red.) verschilt niet heel veel van die van mijn pa. Als belofte moet ik wel iets meer volume trainen. Ik werk ook iets specifieker. Ik kon me overal tonen, maar mijn hoopgevende prestaties resulteerden niet altijd in topuitslagen. Ik kreeg eens af te rekenen met een lekke band toen ik in de kopgroep zat, en een andere keer werd ik teruggegrepen in de slotronde.”

“De Triptyque is een hoogstaande wedstrijd. Het is moeilijk in te schatten wat ik er al zal kunnen presteren, maar ik wil elke kans grijpen. De eerste etappe zal veel duidelijk maken. Als ik daar mee ben in de goede vlucht, dan zit er misschien ook al een redelijk mooi eindklassement in. De top tien in de eindafrekening zal nog te hoog gegrepen zijn. Een ereplaats in een rit is waarschijnlijk wel al haalbaar. Ik wil me in de Triptyque ook ontdekken als tijdrijder.”

De Triptyque des Monts et Châteaux voor beloften loopt van vandaag tot maandag. Op de slotdag krijgen de renners zowel een individuele tijdrit over 9,6 kilometer als een rit in lijn te verwerken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio