“We gaan voor elkaar door het vuur”

© Photo News

Tim Declercq krijgt morgen een controlerende functie in de Ronde van Vlaanderen. “Het is momenteel zalig koersen. De gedrevenheid in onze ploeg is groot. We gaan voor elkaar door het vuur”, zegt de meesterhelper van Quick Step Floors.

Michel Vanden Heede

“Ik ben tevreden over de voorbije wedstrijden. In de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem heb ik veel werk verzet. Iedereen kent zijn rol. In het Belgische openingsweekend liep het op dat vlak nog mis, maar sindsdien draait onze ploeg op volle toeren. Als we de Ronde niet winnen, zal niemand zeggen dat we een slecht voorjaar hebben gereden. Maar Vlaanderens Mooiste en Parijs-Roubaix zijn de koersen waar het natuurlijk om draait. Pas na dat tweeluik wordt de balans opgemaakt. Ik hoop dat we zondag weer een mooie teamprestatie kunnen neerzetten.”

“Het zou niet slecht zijn dat het een zware koers wordt. Als alles heel lang zou samenblijven, dan kan een Peter Sagan of Greg Van Avermaet misschien toeslaan op de Paterberg. Het speelt vaak in ons voordeel als we van ver aangaan. Philippe Gilbert, Niki Terpstra en Yves Lampaert zijn nu eenmaal mannen met een grote motor. Maar het is de vraag wanneer de koers zal openbreken. Op tactisch vlak kunnen we meerdere richtingen uit. Als we wat afwachten, kan er in de finale misschien een groep van tien, vijftien man wegrijden. Mochten we daar meerdere pionnen aan boord hebben, dan zit er zeker iets in. Het is zaak van de koers goed te lezen. Iljo Keisse en ik beschikken ook niet over een onuitputtelijk krachtenarsenaal. Maar geen nood, we zullen goed gestuurd worden vanuit de ploegleiderswagen”, aldus Declercq.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus