VolleybalTrofee Walraeve Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas B - Stef Meskens put vertrouwen uit overwinning tegen Roeselare

“Bewijzen dat we niveau van eerste divisie aankunnen”

“Bewijzen dat we niveau van eerste divisie aankunnen”

Stef Meskens: “Trofee Walraeve kan nog een mooi extraatje worden.” Foto: eric westerlinck

Stekene / Sint-Gillis-Waas -

In de finale van de Trofee Walraeve staan op paasmaandag de mannen van Oudenaarde en Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas B tegeover elkaar. Oudenaarde begint als topfavoriet, maar in Sint-Gillis-Waas wil men zich vooraf niet bij dat meesterschap neerleggen.

“We hebben echt naar deze bekerfinale toegeleefd”, geeft Stef Meskens toe. “Oudenaarde, Ename in de volksmond, is koploper in eerste divisie en daardoor ook de grote concurrent van onze A-ploeg. Bovendien willen wij als team uit tweede divisie laten zien dat we kunnen volleyballen. Tonen dat we niet moeten onderdoen voor veel ploegen in eerste divisie.”

“Mochten we winnen, dan kunnen we meepraten met de ‘grote jongens’ uit ons A-team. Bovendien kunnen we Oudenaarde misschien een tikje uitdelen, waar Vamos A de komende speeldag van kan profiteren. Dat zou mooi meegenomen zijn.”

“Dat de mannen van de A-ploeg het goed met ons menen, weten we, want de voorbije dagen mocht Gino Dereghter al beelden bekijken van scoutingen van Oudenaarde. Een echt onbekende tegenstander is Ename dan ook niet. We zijn voorbereid. Bovendien kregen we de voorbije week een flinke boost nadat we Roeselare, één van de koplopers in onze reeks, voetje konden lichten. Daar putten we extra vertrouwen uit.”

“Langs de andere kant moeten we ons dan ook weer niet te veel illusies maken. Als nieuwkomer in tweede divisie mogen we al spreken van een geslaagd seizoen. In ons binnenste hadden we gehoopt op een plaatsje bij de beste vijf en dat is er uitgekomen. Seizoen geslaagd dus. De Trofee Walraeve kan echter nog een mooi extraatje worden.”

“Trouwens, door onze voorgift van twee punten zijn we elke set al zeker dat we toch al enkele balwisselingen het voortouw zullen nemen. Waarom zouden we ons druk maken?”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio