Kijken mag, eten niet: Durbuy staat volledig in het teken van chocoladesculpturen

Kijken mag, eten niet: Durbuy staat volledig in het teken van chocoladesculpturen Video: Reuters

Liefhebbers van chocolade kunnen dezer dagen maar beter in Durbuy zijn. Daar vindt namelijk ChocoPalace plaats, een festival dat volledig in het teken staat van chocoladesculpturen. Het evenement heeft al meer dan 30.000 bezoekers kunnen lokken, en met de start van de paasvakantie lijkt dat aantal nog flink op te lopen.

Er hangt ook een speciaal thema vast aan het festival. Door alles in een junglesfeer te laten baden, komen de sculpturen van onder meer gorilla’s, olifanten en flamingo’s nog meer tot hun recht. Alle beelden werden gemaakt met Belgische chocolade door twintig kunstenaars van over de hele wereld. Het resultaat is indrukwekkend. Alle sculpturen zien er bijzonder realistisch uit en zijn tot wel drie meter groot.

Wie ook zijn honger wil stillen tijdens het evenement, heeft geluk: verschillende chocolade-exposanten uit binnen- en buitenland geven bezoekers de kans om chocolade te proeven. Verder zijn er ook macarons en allerlei chocoladedrankjes te koop.

Het evenement heeft sinds de opening in februari al de aandacht getrokken van 30.000 bezoekers, al zou de start van de paasvakantie nog voor een laatste piek moeten kunnen zorgen. Nog tot 8 april hebben mensen de kans om er een kijkje te nemen, maar de organisatoren hopen alvast dat het festival kan uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Corrigeer

MEER NIEUWS