Ook Talamini-ijs verkrijgbaar vanaf 20 april

Lochristi krijgt een sneeuwballenwinkel

© Rudy Tollenaere

Vrijdag 20 april opent in Lochristi, aan Dorp-Oost 9, een afdeling van Larmuseau. Larmuseau mag dan als naam niet zo bekend zijn, het traditionele product dat het Gentse bedrijf al decennialang maakt is dat des te meer: de vermaarde 'sneeuwballen'. Het ambachtelijk bedrijf werd een paar jaar geleden overgenomen door Gentenaar Tanguy Serraes, toen student-ondernemer. Serraes nam ondertussen ook een ander klein bekend Gents ambachtelijk bedrijf over: Talamini ijs, dat gevestigd is in de omgeving van Sint-Pietersstation in Gent. Ook dat ijs zal, samen met nog andere confiserieproducten, te koop zijn in Dorp-Oost 9.

Rudy Tollenaere

Lochrstinaren met wat jaren op de teller zullen zich herinneren dat op die locatie, naast hotel-restaurant Begonia, een schoenmaker gevestigd was, en later ook een groenten- en fruitzaak, en tot voor een aantal maanden De Zoete Zaligheid-Leonidas dat compleet vernieuwde en een huisnummer verder in beslag nam.

De zogenaamde sneeuwballen zijn nu al op tal van plaatsen verkrijgbaar, onder meer in een kiosk op het einde van de Mageleinstraat in Gent, en in datzelfde Gent opent op 19 april, de dag voor de zaak in Lochristi opent, een nieuwe Larmuseauwinkel.

Ondertussen is er voor de winkel een uitbater gevonden. De officiële opening is voorzien op vrijdag 20 april.

Het verhaal achter de sneeuwballen Larmuseau en de overname door de toen nog studerende Tanguy Serraes, kan u hier nog eens herlezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus